Kaş Ekimi Nasıl Yapılır?Ekimden Sonra Nelere Dikkat Edelim?

Kalıcı kaş dökülmesi durumunda dökülenlerin yerine yeniden daha güzel şekillendirerek ekim yapılabilir.Eski durumuna göre kalınlaştırılabilir.Yüzüne en doğal  uyacak şekilde yeni bir şekil verilebilir.

Yara izi gibi kalıcı kaş kayıplarında ekim yapılabilir.Yara izi çok dikkat çeker ve kişiyi rahatsız eder.Kalemle kamufle edilmeye çalışılır ama bu kalıcı olmayan,zamansız silinebilen ve suni bir çözümdür. Bu durumlarda iyi yapılmış bir  kaş ekimi  tamamen kalıcı ve doğal bir çözümdür.

Kaş şeklini değiştirmek için de ekim yapılabilir.Bazı kaşlar aşağı doğrudur,kavis yoktur. Bu durumda yüze oldukça üzgün bir ifade verir.Kaşlar 3-4 mm yukarıya ekildiğinde  kişinin yüzündeki üzgün ve bezgin ifade kaybolur,dinamik ve daha sevimli bir ifade gelir

Kaş ekimi nasıl yapılır?

Yüzün en önemli görselidir.Hasta sonradan nasıl görüneceğini çok merak eder.Bu nedenle ekim her aşamada titizlik gerektiren bir çalışmadır.

Ekim yaptıran kişi zaten kaşından memnun olmadığından,daha güzel görünmek için yaptırır.Bunu sağlamak için oldukça titiz çalışılmalı ve özen gösterilmelidir. Birçok yerde bu kadar ince çalışmayı sağlık personeli bile olmayan yardımcı elemana yaptırılmaktadır. Bunun sonucunda kişi memnun olmayıp epilasyona kadar giden vakalar vardır.

İlk basamak iyi bir planlamadır. Yapılması düşünülen kaş kişinin yüzüne uygun olmalıdır.Hasta bazen abartılı kalınlıkta ekim isteyebilir,bunun uygun olmadığı anlatılmalı.Aksi taktirde yeni durum hiç doğal olmaz.

Kökler tekli ekilmelidir.2-3 kök birlikte ekildiğinde hiç doğal olmaz.  Çünkü doğada kaşta  köklerin tamamı teklidir.

Kökler ekilirken  kaç derecede ekildiği ve kökün yönü çok önemlidir.25-35 derece yatay olacak şekilde ekilmelidir. 60-70 derece açılarla ekim felaket bir görünümle sonuçlanır. Ayrıca üst iki sıra kulak memesine bakacak şekilde ,alt iki sıra kulak tepesine bakacak şekilde olmalıdır..

Ekilen kaş, ekildiği yerde uzar mı?

Kaş ekilirken, genellikle enseden saç köklerini almak tercih edilir Bu durumda “sürekli uzarsa” sorusu akla  takılmaktadır.Bu durumda hastayı ikna etmek için “saçtan alınıp ekilen kökler zamanla kaşa uyum sağlar” diye konuşmamalıdır. Vücudun neresinden alınıp neresine  nakledilirse edilsin, kök ekildiği yerdeki gibi değil alındığı yerdeki gibi davranmaya devam eder.Bir kılın ne kadar uzayacağı ekildiği yerin genetik yapısına  göre değil alındığı yerde belirlenmiş genetik yapısına bağlıdır ve alındığı yerdeki gibi davranır. Kaş ektiren kişi ,ensedeki saçlar uzadığı sürece ekildiği yerde de uzamaya devam edeceğini,uzama hızının ensedeki saçlarla aynı olacağını ve ara sıra kısaltması gerektiğini bilmelidir.

  Peki uzamayan kıllardan kaş ekimi yapılabilir mi ? Teorik olarak bu mümkün ancak uzamayan tek kıl kol kıllarıdır onlardan alınıp ekim yapılabilir. Ancak pratikte  kol kılları çok ince olduğundan alımı oldukça zordur ve aynı dolgunluğu sağlamak için 3-4 kat daha fazla sayıda kök ekmek gerekir. Koltuk altı ve genital bölge  kılları saç gibi uzadığı için farkı olmamaktadır.Kaştan alınıp kaşa ekilebilir mi ? Bu da teoride mümkündür ama kaş kılları yatay çıktığı için alım çok zordur.

Kliniğimizde FUE tekniğiyle ekim yapılmaktadır.Fakat farklı bir tarzda alım yapıyoruz. 0.6 mm.lik uçlarla köküyle birlikte alıp  canlı kısmına dokunmadan ve dışarıda uzun süre bekletilmeden en kısa sürede ekimi yapıyoruz.Bu sayede dışarıda kök ölümü olmamaktadır.

Ekim yapılacak kanallar yine 0.6 mm.lik iğnelerle,bistüri kullanmadan ve kesi oluşturmadan hazırlanır.Böylece  ekim alanındaki kılcal damarlar ve bu bölgedeki mevcut kılların kökleri zarar görmez.Cilt kesilmediğinden ekilen bölgede çukurluklar olmaz.

Ekim yapılırken iğne batırılarak istenilen açıda  delik açılabildiğinden bölgeye göre değişen 25-30 derece açılarla yapılabilinir ve kaşlar istenilen açıda doğallığa uygun şekilde çıkacaktır. İyileşme olurken vücudun reaksiyonu sonucu oluşan  fibrozis sebebiyle tek tük açı değiştiren kaş olabilir bu durum engellenemez.

 Ekimden sonra neler yapılmalı:

Ekim yapıldıktan sonra ilk günlerde farklı,hoşa gitmeyen  görünüm vardır.Bunun 2 sebebi vardır:

  • Küçük noktacıklar şeklinde pıhtılar;bunların temizlenmesi ilk 2-4 banyoda tamamlanır.
  • Kök alınırken mecburen alınan ama cilt yapısını bozmamak için ekim alanına ekilmeyen 0.6 mm çapında cilt parçacıkları vardır.Bu parçacıklar cilt dışında kaldığı için minik çıkıntılar şeklinde görülür ve 10-13 günde kendiliğinden dökülür.Bu çıkıntılar dökülmediyse 12-14.gün banyoda kaşınızı köpürtün ve bu köpük kaşınızda 5-10 dakika bekletip köpüğü durulayıp tekrar köpürtün ve ikinci yıkamada ekim yapılan alanı hafif tırnaklayarak temizleyin.Bu temizlikle kabuklar uzaklaşacak ve ekim alanı tümüyle temizlenmiş bir şekilde ortaya çıkacaktır.Bu tırnaklayarak temizleme 12-15.günlerden  önce yapılmamalıdır.

          Gerek ekim gerekse alım alanı özel bir bakım ve ilaç kullanımı gerektirmiyor.Köklerin alındığı bölge 1 gün sonra yıkanabilir.Ekim yapılan bölge 48 saat sonra yıkanabilir.Önce kullandığınız sabun veya şampuanı ekim yapılmayan alanda köpürtüp o köpükle okşama şeklinde yıkayınız.Ekim alanını bir defada temizlemeye çalışmayın yıkadıkça zamanla temizlenecektir.

Kaş ekiminden 8 gün sonra başlamak kaydıyla  kalem veya far gibi dolgunlaştırıcı uygulamalarla normal görünüm elde edilebilir.

Ekimden hemen sonra spor yapabilir ve güneşlenebilirsiniz,48 sat sonra denize ve havuza girebilirsiniz.Kaşınızı bir yere çarpmadan normal yaşamınızı sürdürebilirsiniz..

12-15.günde banyo sonrası gördüğünüz görüntü  gelecekteki kaşınızdır. Kaşınızın şekli, çizgileri ve sıklığıyla ilgili bir yeniden bir değişiklik düşünüyorsanız  bu günlerde belirleyip karar vermelisiniz.2-6 hafta arasında ekilen kaşların bir kısmı veya tamamı geçici olarak dökülecektir.Dökülenler 6.haftadan sonraki 4-8. ayda çıkmaya başlayacak ve bir yılın sonunda ekilenlerin tamamı çıkmış olacaktır.Yani 12.günlerdeki gördüğünüz kaşınızın son halini 1 yılın sonunda tekrar görürsünüz..

Şok dökülme dönemi dediğimiz 2 hafta -1 yıl arasında kaşın  son halini göremediğimizden bu dönemde  yeni bir ekim kararı alınmamalıdır.Ancak dökülmenin başlamadığı ilk 15 günde aldığınız kararı bu günlerde uygulayabiliriz.Bu süreler bilim çevrelerince belirlenmiş sürelerdir.

Uyguladığımız köke dokunmadan ve kökü vücut dışında bekletmeden ekim tekniği sayesinde kaç kök ekildiyse o kadar kaş çıkacak ve siz zarar vermedikçe hiç bir kayıp olmayacaktır.

     Ekilen kaş ne zaman  çıkar?

Bu süre kişiye ve uygulamalara göre çok değişir.4 ay- 1 yıl kadar sürebilir. Aslında bu durum saç, sakal, bıyık ve diğer ekimler için de geçerli olan bir durumdur.

Ekimden sonra  ertesi günden başlayarak ekilen kaşın boyu günde  0.3 mm uzar.12.gün iyice yumuşatıp  tırnaklayarak temizlenebilir ve bu temizlik sonrası kaşın son hali yaklaşık olarak ortaya çıkar. Çünkü yaklaşık 6-7 mm uzamış olur (ekilme sırasında bir miktar uzunlukta olduğu için). 15. günle 6.haftanın sonuna kadar şok dökülme dediğimiz geçici bir dökülme olur.Bu şok dökülme döneminde ekilen kaşların tamamı dökülebileceği gibi hiçbiri dökülmeyebilir de bu kişisel özellikler, köklerin dışarıda bekleme süresi, kanal açılıp açılmaması, alımda motor kullanılıp kullanılmaması gibi bir çok faktöre bağlı olarak değişir. Genellikle önemli bir kısmı kalır. 6.Haftanın sonunda kalanlar artık dökülmez, bu süreye kadar dökülenler 6.haftadan sonraki 4-8 ayda çıkmaya başlar ve bu çıkmalar 1 yılın sonuna kadar devam eder.

Kaş ekildikten 1 yıl sonra yaklaşık son hali ortaya çıkmış olur, az sayıda çıkış ve kalite artışı 2 yıla kadar devam eder ancak 1 yıldan sonraki değişim çok fark edilmez. İlk zamanlar tüy gibi çıkan kıllar zamanla kaliteli hale gelir.Bu durum bebeklerin saçlarının döküldükten sonra yeniden çıkış sürecine benzetilebilir.

Sonuç olarak

Ekilen kaşların çıkış süresi 3-4 ay olabilir ama 1 yılı bulaması ihtimali çok daha yüksektir ancak bu geçiş sürecinde ( kaş ekiminden 8 gün sonra başlamak kaydıyla ) kalem veya far gibi dolgunlaştırıcı uygulamalarla normal görünüm elde edilebilir. Yani kaş ekimi yaptıracaksanız ertesi gün çıkacağını beklememelisiniz yoksa hayal kırıklığı yaşarsınız.

Kaş ekimi hakkında ayrıca daha fazla bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşabilirsiniz.

https://www.kasekimi.com
https://www.ideaklinik.com/kas-ekimi-fiyatlari.html

10 Yorum

  1. Hocam kaşlar traşlanmadan ekim yaptırabilir miyiz?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Bazı durumlarda yapılabilir. Kaşlarınız ın durumuna göre değişir. Çok az sayıda kök çekilecekse zorlanarak yapılır.Fakat ben kaşe kimini çok kısa bir süre yaptım sonra yapmaktan vazgeçtim şu anda doktor Atilla Kaya bu işi neredeyse Türkiye’de en iyi yapan kişi diye düşünüyorum. Ancak şu sıralarda pandemi nedeniyle ekim yapmıyor. Çünkü kaş ekimi, sakal, bıyık ekimi sırasında yakın mesafe çalışılıyor sosyal mesafeyi korumak imkansız.

  2. Hocam kaşım döküle döküle ince tek çizgi haline gelmişti 7 sene önce kıl tekniği yaptırdım ama dökülmeler çok olduğu için çok belli oluyordu. öyle idare ettim ama şimdi rengi de soldu. çok çirkin görünüyor. kaş ekimi yapılabilir mi

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Kaşınızın dökülmesinin özel bir hastalık olarak nedeni yoksa kaş ekimi yapılabilir. Kaşınızın şeklini ve kaç kök ekileceğini siz belirliyorsunuz. Birlikte çalıştığımız Op.Dr.Atilla kaya bizzat kendisi ekiyor. Dilerseniz 0542 6210888 numaralı telefona görüntü yollayın. Ayrıntılı bilgi de verelim.

  3. merhaba hocam güzellik merkezin de pudralama diye geçen bir yöntemle kaş doldurma işlemi yaptırdım ve hiç sonuç almadım .Siz de kaş ektirme işlemi yaptırabilir mıyım ?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Yaptırabilirsiniz. önceden görmek gerekir. Pudralama işi dediğiniz işlem ciltte nasıl bir etki yaptığını, cildin toparlanması ve ekim için zaman gerekip gerekmediğini belirlemek gerekiyor. 0542 6210888 numaralı telefona WhatsApp tan yakından çekilmiş bir fotoğrafınızı gönderip oradan iletişime geçebiliriz.

  4. merhaba hocam kaş bölgemde dökülmeler oldu ve aralarında boşluklar var . Kaş ekimi yapılabilinir mi ?

    • Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Seher Şirin

      Kaştaki boşluk olan yerlere ekim yapılabilir. Dilerseniz aynı seansta kalınlaştırıp, şeklinde değişiklik de yapabilirsiniz. 0 542 6210888 numaralı telefona fotoğraf atarsanız ayrıntılı olarak bilgilendirebiliriz

  5. Mrb Kaş ekim Fiat nedir bir de enseden hariç başka bölgeden alıp kaşa nakedebiliyormusunuz teşekkürler

    • Op. Dr. Seher Şirin (Genel Cerrahi Uzmanı)

      Enseden başka yerden almak ve ekmek iyi sonuç vermemektedir.Bu nedenle pratikte uygulamamızda yok. Ücret bilgileri için sizin mailinize yazacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp Destek
İletişim Bilgileri